keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Tietoa minusta

Hei!

Nimeni on Mikael Agricola, vielä muutama kuukausi sitten sukunimeni oli Olavinpoika isäni mukaan. Ystäväni kutsuvat minua Mikluksi. Olen 17-vuotias. Synnyin vuonna 1510 Pernajan pitäjässä, Torsbyn kylässä nykyisellä Itä-Uudellamaalla. Perheeseeni kuuluu kolme siskoa, isä ja äiti. Puhuimme kotona suomea ja ruotsia, riitelimme suomeksi, koska suomenkielessä on enemmän kirosanoja. Meillä on kotona lehmiä, hevosia sekä lampaita. Teimme usein perheeni kanssa tilatöitä. Kesäisin kalastelin isäni kanssa. Koulun ja kotitöiden ohella vietin vapaa-aikaani siskojeni kanssa leikkien, talvisin meillä oli suuret lumisotataistelut. Hävisin usein, koska he kaikki kääntyivät minua vastaan. Taistelut päättyivät nöyryyttävään lumipesuun.

 Näkymä rantaamme. (https://www.google.fi/search?q=pernaja&espv=2&biw=1366&bih=662&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL1_Ws95jQAhVIiCwKHR4XDOgQ_AUIBygC#imgrc=KSWuuhLWMMekjM%3A)






Aloitin koulunkäynnin 10-vuotiaana Viipurin koulussa, täten jouduin muuttamaan pois kotoa pitkän koulumatkan takia. Olisi hienoa, jos olisi olemassa joku nopeampi ja lämpimämpi kulkuväline kuin hevonen. Nykyisin asun kirkkoherra Bartholomeuksen luona. Kutsun häntä Pärttyliksi. Opintokielenä toimi latina, olin nopea oppimaan joten siitä ei koitinut haasteita. Pärttylin innoittamana kiinnostuin teologian opinnoista. Kouluni rehtorina toimii Johannes Erasmuksenpoika, joka on kiinnostunut humanstisista tieteistä. Häneltä kuulin Euroopan uskonpuhdistuksista. Sain tarpeekseni vanhasta sukunimestäni Olavinpoika ja halusin vaihtaa sen oppineissa piireissä katu-uskottavampaan nimeen isäni ammatin mukaan Agricola. Nimeni vaihdoksen jälkeen olen päässyt mukaan moniin pappien järjestämiin viininmaistelujuhliin.


 Kuva viimeviikkoiselta viininmaisteluillalta. #viinieilopu (https://www.google.fi/search?q=viininmaistelu&espv=2&biw=1366&bih=662&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIy4ue95jQAhXCFSwKHc4uDVIQ_AUIBygC#imgrc=n5RFDSTIcmCNMM%3A)






Lähde: http://www.agricola.fi/mikael-agricola/elama/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti